#110 Klimatgranskaren skärskådar klimatpolitiken

Media spelar en avgörande roll för att vi ska förstå hur allvarlig klimatkrisen är, för att visa på möjliga lösningar och inte minst ställa politikerna till svars för den förda eller icke förda klimatpolitiken. Därför känns det extra fint att ha Yrsa Lindberg och Erik Wahlström som driver Klimatgranskaren, som gäster.

Klimatgranskaren är en sajt som granskar klimatpolitiken och följer utvecklingen för vår planet och beskriver sig som ”din ficklampa i klimatmörkret”.

Alla som skriver för Klimatgranskaren jobbar ideellt på olika håll inom miljörörelsen och rapporterar miljö- och klimatnyheter och riktar fokus mot våra makthavare. Och det är ju verkligen något som behövs, eller hur? Det finns ju många väldigt duktiga klimatjournalister, men tyvärr alldeles för få kunniga politikjournalister som ställer politikerna till svars.

Därför blev jag väldigt glad när Klimatgranskaren lanserade sin sajt.Äntligen någon som granskar klimatpolitiken och som ofta gör det med välbehövlig humor. Börja följa klimatgranskaren på Instagram och X, före detta twitter. På hemsidan klimatgranskaren.se kan du också prenumerera på deras nyhetsbrev.

Publicerat Mar 3, 2024