#15 John Wright & Gisela Brimstedt – Politiker borde spela mer teater

John Wright och Gisela Brimstedt lärde känna varandra som politiskt aktiva i miljöpartiet. Gisela jobbar i hemtjänsten och John skriver pjäser, musikaler och romaner, regisserar, skådespelar, sjunger. Han har också tagit initiativet till Facebookgruppen Vi som vill ha studio för överlevnad,  med en uppmaning till radio och tv och andra medier att ha dagliga klimatnyheter för att väcka liv i klimatdebatten.

Just nu repeterar John och Gisela pjäsen Pappas pengar, som handlar om en journalist som ärver massor av miljarder av sin far och bestämmer sig för att låta faderns medie-imperium fokusera på viktiga frågor som klimatet, i stället för den ytliga journalistik han dagligen blir vittne till, som fått honom att bli desillusionerad.

Vi träffades på mitt kontor i slutet av förra året för att prata om kulturens roll för att väcka människors engagemang för klimatfrågan, politikers möjligheter att påverka och journalistikens skyldighet att inte bara peka på problemen utan att också lyfta fram lösningar.

Musik: Back to home av Sergej Ceremisinov

Publicerat Mar 25, 2016