#2 Nils Slättberg - Människor vill för det mesta väl

Dagens gäst är miljöaktivisten, miljöstudenten och musikern Nils Slättberg. Vi träffades när vi jobbade tillsammans med aktionen Climate Call i Göteborg, en manifestation på Gustav Adolfs Torg den 21 september 2014, för att uppmana världens ledare att agera för att stoppa klimatförändringarna. Samtidigt samlades människor över hela världen i den hittills största klimatdemonstrationen någonsin.

I våras träffades vi på mitt kontor och pratade om vems ansvar det är att stoppa klimatförändringarna och om att de flesta människor faktiskt vill väl, vilket trots allt ger Nils hopp om en bättre framtid där vi lyckas stoppa klimatförändringarna.

I avsnittet berättar Nils om Klimatsamling, ett initiativ för att samla klimatrörelsen i Göteborgsområdet i för att tillsammans kunna få större genomslag för en hållbar klimatpolitik. Den 29:e november planeras en stor manifestation i Göteborg i samband med klimatmötet i Paris. Hoppas vi ses där!

Musiken i avsnittet heter Biking in the Park och är producerad av Lee Rosevere (CC BY SA). Signaturen är skapad av Tommy Kaså.

Publicerat Sep 17, 2015