#67 Civil olydnad med Extinction Rebellion i Berlin

I det här avsnittet får du följa med till Berlin under Extinction Rebellions globala uppror andra veckan i oktober. Du får möta några svenska klimataktivister som använder fredlig civil olydnad som metod för att förmå världens regeringar att agera mot den eskalerande klimatkrisen och massutrotningen av arter.

Tiotusentals personer i mer än 60 länder blockerade regeringsbyggnader och infrastruktur i huvudstäder som London, Paris, Amsterdam och New York. I Berlin samlades tusentals aktivister från mer än tio länder. Från Sverige reste ungefär 300 personer i alla åldrar, som Emelie Ribeiro som jobbar på Göteborgs Folkhögskola, Sara Malm som är trafikplanerare på Göteborgs stad, Naram-Sin som pluggar biologi på Stockholms universitet, prästen Kristoffer Sjödin från Umeå och Albin Björk som hoppat av läkarprogrammet för att vara klimataktivist på heltid.

Jag fick också en pratstund med Vattenfalls kommunikationschef i Tyskland, Stefan Mueller under den blockad som ägde runt utanför Vattenfalls kolkraftverk fredagen den 11 oktober där flera aktivister limmade och låste fast sig vid porten.

**[Läs mer om Extinction Rebellion](https://www.extinctionrebellion.se/)\*\*

Publicerat Nov 3, 2019